Maurits van der Klift wint 9e editie van het Liemeer Jeugd Open

Onder mooie weeromstandigheden en met een baan in uitstekende conditie vond zondag 26 maart  het 9e Liemeer Jeugd Open plaats. Het Open op de banen van Golf & Countryclub Liemeer is inmiddels een traditie voor de start van het jeugdseizoen geworden: het eerste Jeugd Open van het seizoen en telt mee voor de NGF Junior Ranking.

De belangstelling is zoals elk jaar groot. 174 deelnemers streden in 4 categorieën om de prijzen. Op het Liemeer Jeugd Open spelen de beste jeugdspelers van Nederland. In categorie 1 wordt vanaf + 3 tot en met 9.9 gestreden om de Jeugd Open Titel. Het werd een spannende wedstrijd met een veld dat heel dicht bij elkaar lag. Ook dit jaar was er een apart meisjes- en jongensklassement. Bij de meisjes won Mayka Hoogeboom met 75 slagen en bij de jongens won Maurits van der Klift met 74 slagen. Hij wist titelverdediger Maarten van Mourik voor te blijven.

In de categorie 2, handicaps van 10.0 tot 23.9, won Brit op den Winkel met een mooi stableford puntentotaal van 44 punten. In categorie 3 van handicap 24.0 tot handicap 37.0 won Roos Nijenhuis met een stableford puntentotaal van 47. Ook de hele jonge spelers waren van de partij in categorie 4, handicap 30 tot en met 54. Zij liepen 9 holes en hier was Kian Slaats de winnaar.

Ter inspiratie van alle jongeren was voormalig Nederlands Kampioene Myrte Eikenaar aanwezig die de prijzen uitreikte. Sponsor Shockwave stelde dit jaar de nieuwe wisselbeker ter beschikking.

De jeugdcommissie van Golf & Countryclub Liemeer is heel actief met de golfsport van jongeren. Met veel enthousiasme nemen de jeugdleden deel aan groepslesprogramma’s en wedstrijden. Golfen is bij uitstek voor jonge kinderen een leuke en uitdagende buitensport!
Meer informatie vindt u op de jeugdsite www.golfclubliemeer.nl/jeugd/jeugd-op-liemeer