Golfen met een aangeboren of niet-aangeboren beperking

Sporten is voor veel mensen met een aangeboren of niet-aangeboren beperking (denk hierbij ook bijvoorbeeld aan CVA of een burn-out) vaak een brug te ver. Toch is het net voor deze groep belangrijk dat zij lichamelijk actief blijven, enerzijds om niet in een sociaal isolement terecht te komen en anderzijds om het lichaam soepel te houden én het revalideren te bespoedigen.

Vanuit dat idee wendt golfprofessional Cora van Rongen haar ervaring als verpleegkundige aan en laat zij zien dat golfen plezier brengt en revaliderend werkt. En dat voor alle betrokkenen! Begeleiders en familie krijgen daarom ook de gelegenheid om samen de lessen te volgen. Want wat is er nu gezelliger dan samen de baan in te gaan?

Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden bij Cora van Rongen via het telefoonnummer 06 38111133. Na een intake stippelt zij een op maat gemaakt plan voor u uit, afgestemd op uw mogelijkheden en beperkingen.

Introductie van golfprofessional Cora van Rongen

Sinds 1 januari ben ik als PGA B Golfprofessional onderdeel van de Golfschool. Dit houdt in dat mijn lesboek open staat voor alle leden van de vereniging. Ik verheug mij erop dat ik naast de activiteiten die ik al heb lopen met de mensen met een beperking deze deur nu ook open is gegaan. Het trainen van competitie teams is al een feit, waar ik veel plezier aan beleef. U kunt bij mij terecht voor individuele lessen met z’n tweeën maar ook in groepsverband. Een clinic met of zonder thema is ook mogelijk.

Golf voor mensen met een fysieke beperking

Ik ben professional geworden na een carrière in de verpleging. Dat geeft mij de unieke kwaliteiten om o.a. golfles te geven aan mensen met een of andere beperking.Een paar jaar geleden zette ik daarom een golfprogramma op, om op G&CC Liemeer mensen (M/V) die, door wat voor oorzaak dan ook, een beperking hadden opgelopen, te laten golfen.

Iedere deelnemer met beperking krijgt 1 op 1 golfles van mij. Daarnaast is er de groep die één keer per week de par-3 golfbaan in gaat, om lekker samen te spelen. Bij Golfclub Liemeer is deze groep is inmiddels zó groot geworden, dat ik het allemaal niet meer m’n eentje aankan. Geholpen door een groep vrijwilligers die als “buddy” met de beperkten de baan in gaan. Vrijwilligers zijn (naast partners en familie): wedstrijdspelers, recreatieve spelers en greenkeepers. Elke zaterdag en zondag tussen half tien en half twaalf komen er vrijwilligers helpen bij het lesgeven en het spelen in de baan. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen! Zo’n groep, daar ga ja van houden, het is net één grote familie”.

Om het seizoen 2015 eens goed af te sluiten hebben we op Liemeer een finaledag georganiseerd. Samen gingen we de baan in, sporters, buddy’s familie voor een Texas Scramble. Na het golfen nog even heerlijk nagenieten, smullen van een super lekkere bak snert uit de keuken van de “Heeren van Liemeer”. En wát een verhalen.

Macau en Nijmegen voor golfers met een beperking

Wat hebben we in het vooruitzicht: de Special Olympic Masters Macau. Een toernooi waar 22 landen aan meedoen. Op 23 april 2016 vertrekken we met 3 spelers, 2 coaches en 5 familie leden en komen 30 april terug. We zijn aan het trainen om goed voorbereid te zijn en hebben daar naast ook al veel voorpret. Op 28 en 29 mei 2016 volgt voor deze groep beperkten een golfweekeinde op Liemeer. Dit alles als aanloop naar de Special Olympics te Nijmegen op 1, 2 en 3 juli 2016. De spelen voor onze medemens met een verstandelijke beperking; het is één grote happening!