Special in Golfbokaal Liemeer 2019

Op zaterdag 18 mei 2019 kunt u weer deelnemen aan het golfevenement om de Special in Golfbokaal Liemeer. Dit evenement staat open voor golfers met een verstandelijke beperking. Er wordt in twee groepen gespeeld. Het programma omvat een onderdeel skils en een ronde van 9 holes op de Bovenlanden (par 3/4 baan). De ontvangst is om 10.00 uur en de start van het golfen is om 11.00 uur.

Programma van groep 1:

• 11.00 uur tot 12.30 uur skils (korte put, lange put, chip, pitch en lange slag)
  • 13.00 uur tot 14.00 uur lunch
  • 14.00 tot 16.00 9-holes ronde spelen

Programma van groep 2:

• 11.00 uur tot 13.00 uur 9-holes ronde spelen
  • 13.30 uur tot 14.30 uur lunch
  • 14.30 uur tot 16.00 uur skils (korte put, lange put, chip, pitch en lange slag)

De gezamenlijke afsluiting met de bekendmaking van de scores begint om 16.15 uur. Vanaf 16.30 uur is het mogelijk om deel te nemen aan het diner.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van:

• Dirk Kuyt Foundation,
  • Kroes en Partners notarissen en adviseurs,
  • Fonds Gehandicapte Sport
  • COOP Rehorst,
  • Nice2Get,
  • Gebr. Bodegraven BV,
  • Heeren van Liemeer,
  • ARCTIC,
  • LIDERJOB

en ………

Verslag golfbokaal 2018

Op 14 april werd er gestreden om de “Liemeer Special in Golf Bokaal”. Verstandelijk beperkte golf(st)ers uit het gehele land ontmoetten elkaar. De wedstrijd werd gehouden op de golfbaan van Golf- &  Countryclub Liemeer.

De organisatie had een afwisselend programma uitgezet geheel in stijl met de eisen van de Special Olympics. Alle onderdelen worden in teamverband uitgevoerd. De sociaal begeleidende rol ligt bij de Unified. In de ochtend diende de technische onderdelen uitgevoerd te worden. De winnaar op dit onderdeel Guy Wouters behaalde 158 punten.

Wim Passchier was de beste lokale golfer. Op het onderdeel korte put wist hij de maximale score te halen met 5 hole in one. Valentijn Scholma en Kevin Rozema konden door hun goede prestatie ’s-middags starten in groep 4 en groep 5. Bij de dames ging de eer naar Christine van de Ziel. Lotte Janssen hield hier de eer van Liemeer hoog.

Onder heerlijke voorjaarscondities werd ’s-middags de wedstrijd voortgezet op de 9-holes baan. Hier was het genieten van geweldige golfprestaties. Er werden birdies gescoord en het baanrecord werd verbroken. De winnaar Jasper Schokkenbroek (14 jaar) eindigde met een score van +6. Een ongekend hoge score in het G-Golf. Hij mocht dan ook vol trots de Bokaal in ontvangst nemen. Bij de dames eindigde Elke Tjaberinga als eerste met een score van +12.

Vol trots bedankte Cora van Rongen alle vrijwilligers en begeleiders. Ze reikte de prijzen uit. Ze vestigde de aandacht op de Special Olympics waar de volgende uitdaging ligt. Ze vermeldde ook dat twee van de deelnemers Nederland zullen vertegenwoordigen bij de world games in Abu Dhabi.