Van spruitjesveld tot golfbaan

Reed je tien jaar geleden voor het laatst langs de Schilkersweg dan kijk je ongetwijfeld raar op als je er nu weer rijdt… toen was er nog geen golfbaan te bekennen op dit stuk grond naast het zwembad Aarweide. Men zag slechts een polderlandschap aan de ene kant van de weg en een spruitjesveld aan de andere kant. Inmiddels ligt er al meer dan 6 jaar een volwaardig golfcomplex in volle glorie te pronken onder een lentezonnetje of, in de wintermaanden, onder een deken van sneeuw.

Toch waren Fred de Grauw en Jan Haan al in 2001 met hun plannen om een golfbaan in dit gebied te bouwen van start gegaan, spoedig aangevuld met Winfried Ponsioen. Samen zouden zij jarenlang – zonder enig persoonlijk belang – heel veel tijd investeren om het golfcomplex tot stand te brengen.

In 2006 werd begonnen met de aanleg van de eerste holes na een periode van initiatie, plannen, financiën rond krijgen en slapeloze nachten van de drie initiatiefnemers. De zoektocht naar een geschikt stuk grond eindigde aan de Schilkerweg: het spruitjesveld.

De Torenbaan werd voor het eerst bespeeld in september 2007, de Bovenlandenbaan volgde snel daarna. In 2008 is het clubhuis in gebruik genomen en sinds die tijd hebben we vele leden en gasten mogen verwelkomen!

De drie initiatiefnemers, Fred de Grauw, Jan Haan en Winfried Ponsioen zijn bij het eerste lustrum van de club tot erelid benoemd.

m 495 nr 0047