Golfclub Liemeer geeft gehandicapten de ruimte

Geplaatst op:

Op 30 juni organiseert de G&CC Liemeer een golfevenement voor mensen met een lichamelijke beperking. De inschrijving staat open voor een ieder die, om wat voor redenen dan ook, een lichamelijke beperking heeft. Landelijk is er veel belangstelling voor dit evenement. 

Er wordt gespeeld op de 9-holes Bovenlandenbaan. De spel vorm is Texas Scramble. Dit wordt in teamverband gespeeld, waarbij de best geslagen bal telt. Vrijwilligers begeleiden de teams en meedoen is belangrijker dan winnen.

De organisatie houdt rekening met meer dan vijftig deelnemers. Alle deelnemers zullen gelijktijdig vanaf de diverse holes starten. Golf u nog niet, kom dan gerust naar dit evenement kijken. U kunt zich dan ook laten informeren over het golfen voor mensen met een lichamelijke dan wel verstandelijke beperking.

GCC Liemeer geeft deze groep extra ruimte. Er is een commissie Special in Golf met maatschappelijk betrokken vrijwilligers. Er is een aangepast lidmaatschap, waardoor financiële drempels worden weggenomen. Er zijn speciale trainings- en begeleidingsprogramma voor hen die de golfvaardigheden nog niet beheersen dan wel willen verbeteren.

Het belangrijkste doel is echter; het verruimen van de sociale zelfredzaamheid voor mensen met een beperking, het (opnieuw) opbouwen van een sociaal netwerk en het lichamelijk activeren van mensen met een beperking. Dit betekent plezier, vermaak en gezelligheid.

Laat uw betrokkenheid blijken en kom 30 juni ’s-morgens naar G&CC Liemeer. Moedig de golfers aan en bewonder de prestaties. Of sterker nog doe mee. Inschrijven kan via Cora van Rongen, coravanrongen@online.nl.

Dit golfevenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation en het fonds Gehandicaptensport.