Nieuwe Golfregels: tips!

Geplaatst op:

Per 1 januari 2019 worden in de hele wereld de Golfregels gemoderniseerd. De Regels zijn anders ingedeeld en overzichtelijker. Er zijn regels bijgekomen en verdwenen. De opzet is om de regels begrijpelijker en vooral makkelijker toepasbaar te maken. Ook wil men stimuleren om het spel vlotter te laten verlopen. De NGF heeft in november de kick-off voor de regelcommissies van alle clubs georganiseerd, waar uiteraard ook de R&H Cie van Liemeer actief aan heeft deelgenomen.  

In dit artikel brengen we je alvast van de eerste stappen op de hoogte.

 

5x een Regelavond/Workshop

In januari, februari en maart 2019 zullen wij 5x een Regelavond/Workshop organiseren, waarvoor iedereen zich voor een van die vijf bijeenkomsten kan inschrijven. De R&H commissie geeft dan aan de hand van praktijkvoorbeelden nadere uitleg en toelichting op de nieuwe Regels. Vanwege de verbouwing van de ‘Heeren van Liemeer’ zijn er nog geen data bekend. Zodra deze bekend zijn, worden ze als ‘wedstrijd’ in de E-golf4U wedstrijdkalender gezet en op de website aangekondigd. Houd dus de wedstrijdkalender goed in de gaten.

 

Zelf al voorbereiden

Elke golfer moet zich eigenlijk al voorbereiden aan de hand van de informatie die de NGF en R&A op hun sites hebben gezet. Ook de 25 regelfilmpjes van Golf.nl met de voornaamste regelwijzigingen zijn heel handig om van tevoren vast te bekijken.  Onderaan dit bericht staan de diverse linkjes.

 

Download de speciale app met de nieuwe Regels

Vergeet vooral niet alvast de speciale golf app van de R&A te downloaden. Zoek in de Apple  Appstore of Google Play naar “Rules of Golf 2019”.  Met deze uitgebreide app heb je het nieuwe Regelboekje  al digitaal in handen. Er zijn ook diagrammen en plaatjes toegevoegd ter verduidelijking. De app is interactief waardoor je direct kan doorklikken naar relevante aanvullende informatie.

Tip 1: Bestudeer in de app eerst  ‘The Players Edition’.  Dit is de meest simpele versie. 

Tip 2: Lees vooral heel goed het hoofdstuk  ‘Definitions’.  Want als je niet weet waar een regel over gaat, dan kan je hem ook niet toepassen. Bijvoorbeeld: wat valt nou wel en wat valt juist niet onder ‘Abnormale Baan Omstandigheid’? Dit is nogal belangrijk om te weten of je al dan niet gratis mag droppen.

In deze R&A Rules of Golf 2019 app staan ook uitgebreidere versies zoals ‘The Rules of Golf’ en ‘The Official Guide to the Rules of Golf’, die vooral de referees en wedstrijdcommissies gebruiken.  De app is nu alleen nog in het Engels verkrijgbaar.

 

Nieuwe Regelboekje

Alle Liemeer leden krijgen de Nederlandstalige versie van ‘The Players Edition’ ook als boekje.  Dit is de ingekorte en meest gebruikersvriendelijk versie van de regelboeken. Deze is echter pas begin 2019 beschikbaar. Zodra we de boekjes binnen hebben krijgen alle leden bericht.

 

Linkjes naar NGF en R&A informatie

25 Video’s over de nieuwe Regels (Nederlandstalig). Zoek op ‘YouTube’ naar “Nieuwe regels in golf”.  Kies dan ‘Golf Regels 2019’ in het kanaal van GOLF.NL  met 25 video’s.

https://www.youtube.com/watch?v=Mnmz4qfI9H4&list=PLhH2LRuhuKCr5iPYKZuu8POI8jPEgCl-7

 

De regelpagina’s op de website van de R&A:

https://www.randa.org/en/rules-modernisation

 

Het deel over Regels en Handicap op de NGF website. Let op: Voor 26 september staat er her en der nog wat verouderde informatie op. Elke week wordt er een nieuw regelfilmpje over de 2019 wijzigingen toegevoegd.

https://www.golf.nl/nieuws/regels-en-handicap

 

De app kan je downloaden in Google Play of de Apple appstore, maar ook via:

https://www.randa.org/Apps

 

Vragen? Mail naar Regels@golfclubliemeer.nl

Als je vragen hebt kan je deze natuurlijk stellen op de Regelavonden. Als je nu al vragen hebt, stuur dan gerust even een mailtje naar regels@golfclubliemeer.nl . Wij helpen je graag.

 

Regel & Handicap Commissie G&CC Liemeer

Monica Herbschleb- d’Haans (vz), Weslie Hoogervorst, Simon Lagendijk, Pieter Roscam Abbing