Verslag maandbeker 1 en 2 zaterdag 9 maart 2019

Geplaatst op:

Je komt aan op de club en kijkt even naar de lucht: wat betekenen deze wolken? Gelukkig zit de wedstrijdleiding al op je te wachten om de kaarten uit te reiken, de tijdelijke regels door te nemen en de laatste weersvoorspellingen via de buienradar te delen met je. En dan is het tijd om nog even ”een tikkie” weg te slaan op de drivingrange.

De opkomst was goed: maandbeker 1: 27 deelnemers en maandbeker 2: 34 deelnemers. Helaas wel afmeldingen in de laatste 48 uur resp. 5 om 1.

Verslag maandbeker 1:

Om precies 08.30 uur sloegen de eerste van de 27 deelnemers af op hole 10 onder winderige omstandigheden. Gedurende de wedstrijd nam de windkracht toe tot stormachtig, waardoor vooral de laatste spelers, die binnenkwamen  heel veel last hadden van de windvlagen en regen, waardoor  karren omvielen en headcovers in de lucht vlogen. Ook bleven de golfballen af en toe niet op de tee liggen. De scores waren er naar en slechts een enkeling liep in de buffer. Alleen Niels Zandvliet  is kennelijk gewend aan deze stormachtige omstandigheden en kwam binnen in het clubhuis  met een goede  score van 81 bruto en 72 netto. Niels werd dus overall winnaar. CHAPEAU! In het reglement is bepaald dat een speler per wedstrijd maximaal 1 prijs kan winnen. Daardoor ziet het overzicht voor de prijsuitreiking in december er als volgt uit: Bruto: 1e Niels Zandvliet (81 slagen), 2e Herman Staal (85 slagen); Netto: 1e Arjan Warmerdam (76 slagen), 2e Rolf Wolbers (80 slagen). Neary: René de Vink. Longest Heren: Lyon Korridon. Longest Dames is niet gezet.

Verslag maandbeker 2:

Aangezien we pas aan het einde van het jaar de werkelijke prijsuitreikingen gaan doen, willen we jullie toch de einduitslag van deze wedstrijd niet onthouden. Er werd onder onstuimige omstandigheden gespeeld, maar gelukkig bleef het de hele ochtend droog. Alleen de laatste flights hebben een druppel regen op hun hoofd gehad. Het was de eerste qualifying maandbekerwedstrijd van dit seizoen en we hadden geen klagen over het aantal inschrijvingen. De uitslag is als volgt: 1) Koos Smit met 38 stablefordpunten en hij heeft al enige van het veld zijn handicap verbeterd! 2) Lex Warmerdam met 34 punten; 3) Frans Maes met 32 punten. Cock Baas had eveneens 32 punten, maar het countdown systeem heeft bepaald, dat hij vierde is geworden.

De neary is geslagen door Koos Smit. Longest heren Peter Schoppen en de longest dames Lia Warmerdam. Volgende maand is er geen wedstrijd, maar op 25 mei wederom een Maandbeker 1 en 2 wedstrijd en hopelijk met iets vriendelijker weer. Tot ziens op 25 mei.

Dank aan wedstrijdleiders voor de tekst (Otto Stomphorst, Henriette van Welsum) en aan Peter Schoppen (foto’s).