Spectaculaire finale voor Heren Senioren 5

Heren Senioren 5 heeft in de afgelopen jaren alle windstreken bezocht tijdens de competitie. Dit jaar werd de blik naar het oosten gericht met teams van golfclub Hoge Kleij, golfclub Kromme Rijn, golfclub Hoogland en als uitschieter naar het zuidwesten golfclub Kleiburg bij Brielle.

We startten 12 april bij Kromme Rijn, 9 holes baan met op een hole twee afslagen, alwaar we een 10:8 overwinning boekten op Hoge Kleij. Benno van de Meent was er die dag niet bij, evenals Rob Tettero die er dit jaar helaas niet bij kon zijn.  Maar via de groepsapp steunden zij ons. Het begin was er!

De week erna op Kleiburg onder tropische omstandigheden het gevecht tegen Kromme Rijn dat we wederom dank zij geconcentreerde strijd wonnen met 10:8. Met dank ook aan Lex Warmerdam die deze dag inviel voor Jaap van Willigenburg. Ook Kees Geerlings was er niet bij die dag. Het team van Kleiburg vergastte ons tijdens de single op ijsjes, vanwege de warmte! Wie had dat gedacht op Goede Vrijdag!

26 april waren wij gastheer, samen met Heren Senioren 1. Wederom goed weer, normale temperaturen en voldoende wind om onze baan zoals altijd uitdagend te laten zijn! Men was zeer te spreken over de baan, die er ook heel goed bij lag (en ligt). En het grote aantal bunkers blijft voor veel bezoekers een bijzondere ervaring!

3 mei op de Hoge Klei, volgens hun team een van de top 10 banen in Nederland. De baan is inderdaad heel mooi met lastige, paddenstoelvormige greens waar je beter te kort dan te ver kunt liggen! Hier wonnen wij van Hoogland met 12:6. Hoogland had eerder Kleiburg verslagen die na deze dag achter ons op de tweede plaats staan.

De finale op 10 mei bij Hoogland, een compacte, behoorlijk geünduleerde 9 holes baan waar coursemanagement belangrijk is, ging tussen ons en Kleiburg, die nog op gelijke hoogte met ons en bij een goed resultaat ook als winnaar uit de bus konden komen. De greensomes begonnen voor ons dramatisch: alle drie verloren. Maar eerdere ervaringen leerden ons dat wij bij de singles dikwijls beter uit de bus komen. Zo ook nu: na een prima lunch en belangrijke support van Henk Waling, die er die dag niet bij was en Rob, werd zwaar en geconcentreerd gestreden, soms tot de laatste put op de laatste hole en uiteindelijk wonnen we ook deze wedstrijd met 10:8! Voorwaar een mooie teamprestatie!

Volgend jaar dus spelen in de 4e klasse! We kijken ernaar uit en zijn benieuwd naar welke windichting de NGF ons dan stuurt!

Hugo van den Berg, Pieter Roscam Abbing (captain), Henk Boer, Jaap van Willigenburg, Henk Waling, Benno van de Meent, Kees Geerlings en Rob Tettero volgend jaar weer!