Rookverbod opgeheven per 5 augustus

Geplaatst op:

Het algehele rookverbod op de banen van Liemeer is opgeheven. Wel willen wij de rokers oproepen om hun peuken niet achter te laten in de baan maar een zakasbakje of een blikje mee te nemen om daar de peuken in te doen.

De blikjes staan bij de caddiemaster en kunt u gratis meenemen.

Wist u dat de natuur 12 jaar nodig heeft om een sigarettenpeuk af te breken? Voor een klokhuis van een appel is dat 14 dagen! Resten van sigaretten kunnen dodelijk zijn voor vogels en vissen die een peuk aanzien voor voedsel.

Jaarlijks worden in Nederland meer dan 9 miljard peuken weggegooid. In sigaretten zit nicotine, maar ook pesticiden, lood en arsenicum. Als een peuk in het water gegooid wordt, vervuilt de tabak acht liter water. Het filter is van plastic dus dat wordt helemaal niet afgebroken. De filters zijn dus extra schadelijk voor het milieu.

Met dank aan www.laatjepeuknietalleen.nl