Jeugd Liemeer bezoekt het KLM open

Geplaatst op:

De Jeugd van Liemeer verzamelde om 09.30 uur op de Golfclub. Samen met 4 begeleiders en de golfprofessionals Arjan en Tom vertrokken we naar The International bij Schiphol. De kaarten voor de begeleiders werden aangeboden door 3D Golfvakanties van businesslid van Liemeer Bert Trommelen. 

Via het promodorp zijn we eerst naar BEAT THE PRO op hole 13 gegaan waar Anne van der Ziel (jeugdlid Liemeer) en Jordan Pieters (oud jeugdlid van Liemeer) het op gingen nemen tegen de pro’s die de finale dag van het KLM OPEN speelde. 

Anne sloeg een mooie bal maar deze was net 3 meter te kort om op de green te komen. Een geweldige ervaring om tussen de pro’s over de baan te lopen. 

Jordan speelde zijn bal net iets teveel links (hij had meer wind verwacht van links op deze hole) net naast de green maar qua afstand wel dichterbij dan de pro’s maar om de vliegtickets te winnen moet de bal wel op de green liggen. 

Vervolgens hebben we bij verschillende holes gekeken hoe de pro’s putten, chippen, pitchen en afslaan. Van geweldig mooi slagen ook ballen in het water. In het promodorp hebben de kinderen nog geslagen bij de NGF golfacademie! 

Op hole 18 zagen we de flights binnenkomen.  De Marshalls van Liemeer zijn de vier dagen verantwoordelijk geweest om de spelers goed te begeleiden in het spelen. De jeugdspelers stonden bij de uitgang bij hole 18 en daar hebben ze van de spelers ballen, tees, handschoenen, petjes en handtekeningen gekregen. 

Met een ijsje vanuit de golfschool keken we naar de binnenkomst van twee Nederlanders in de top 10 (Wil Besseling en Joost Luiten)! In de laatste flight moest Sergio García een PAR maken om zijn eerste Dutch Open te winnen. Met een kort putt van 50 cm nam hij de beker en een cheque van €333.000 mee naar Spanje. 

Met  volle rugzakken met golfartiken keerde we terug naar Liemeer. ‘S avonds op het jeugdjournaal waren twee jeugdspelers van Liemeer te zien in het publiek van BEAT THE PRO. We gaan dit jaar hard trainen en misschien hebben we volgend jaar wel weer een deelnemer aan  BEAT THE PRO en over een aantal jaar een Liemeerder die meespeelt in het KLM OPEN! 

Groetjes namens de jeugd Liemeer,  begeleiders en pro’s

Anne van der Ziel in Beat The Pro