De wedstrijdkalender voor 2020 is definitief!

Ook zo nieuwsgierig naar de wedstrijdkalender van 2020? Via deze link wedstrijdkalender 2020-kort vind je de data van alle weekendwedstrijden en bijzondere wedstrijden. Op basis hiervan kun je dit al je agenda vastleggen, zodat je niets hoeft te missen.

In grote lijnen is de kalender natuurlijk hetzelfde als in 2019. Hieronder een beknopte samenvatting.

• Ook in 2020 gaan we weer uit van 4 greensomewedstrijden in de winterperiode (januari en februari, november en december). Deze wedstrijden zijn heel populair, met meer dan 72 deelnemers, dus die zijn er ingezet als shotguns.
  • Traditiegetrouw is de FJW cup op Tweede Paasdag, dit jaar op maandag 13 april en de Echtparenwedstrijd op Tweede Pinksterdag, dit jaar op maandag 1 juni.
  • Ook dit jaar weer G-golf op Liemeer met een wedstrijd op 16 mei en in de golfweek (deze datum kan nog wijzigingen indien er landelijk meerdere G-golf events in dezelfde week zijn gepland).
  • De dagen waarop Liemeer zich van zijn mooiste kant laat zien: Liemeer Golf Experience (zondag 17 mei), Liemeer Jeugd Open (29 maart) en Liemeer Open (6 september).
  • Het Par 3 kampioenschap is weer begin juni, het weekend van 6 en 7 juni. Dit jaar de 5e editie en de organisatie broedt op mooie plannen. De matchplay kampioenschappen (27 en 28 juni) en de strokeplay kampioenschappen (29 en 30 augustus) hebben ook een plek in de kalender gekregen.
  • Het NGF familietoernooi is op zaterdag 13 juni – voor de zomervakantie: zowel op de Torenbaan (18 holes) als op de Bovenlandenbaan (9 holes) wordt een wedstrijd georganiseerd. Bij voldoende deelname start deze wedstrijd als shotgun.
  • De Golfweek is in de eerste volle week van juli gepland. De editie van 2019 wordt nog geëvalueerd. Op dit moment staan de wedstrijden opgenomen in de wedstrijdkalender, maar hierin zijn nog (kleine) verschuivingen mogelijk.
  • De laatste dag van The Open is op 19 juli. Op deze dag is ‘The Open wedstrijd?’ als optie gezet met het idee iets te doen à la de Ryder Cup wedstrijd. Vind je het leuk om deze organisatie op te pakken, of heb je mooie, briljante ideeën? Neem dan contact op met de wedstrijdcommissie.
  • De Iron Man en Iron Lady zijn dit jaar op dezelfde dag gepland: zaterdag 18 juli.
  • De handicartwedstrijd is weer eind augustus op de 22e. (ook shotgun bij voldoende deelname). Zoals bekend staat deze wedstrijd open voor alle spelers en is de opbrengst bestemd voor de Stichting Handicart.
  • Alle data van de competitie staan weer in de kalender, maar we weten natuurlijk dat slechts een deel daarvan (met name bij de dames) wordt omgezet in een gastheer-/gastvrouwschap op die dag. Zodra de competitie-indeling bekend is, wordt de kalender aangepast.
  • Uiteraard hebben de verschillende commissies weer hun eigen dagdelen in de kalender gekregen.

De wedstrijdcommissie