Nieuwe Tabellen met nieuwe Playing Handicaps

Geplaatst op:

 

Deze zomer heeft een course rating team van de NGF onze baan weer grondig geanalyseerd. Onze beide banen -dus zowel de Torenbaan als de Bovenlandenbaan- blijken iets moeilijker te zijn geworden sinds de vorige meting in 2012. Voor de meeste spelers betekent dit dat zij met hun huidige handicap op 18 holes ongeveer 1 slag erbij krijgen.

 

Bij de caddiemaster en op het bord van de R&H Commissie in de gang hangen nu de nieuwe tabellen. Ook de baangegevens in E-Golf4U zijn bijgewerkt. De zuil en de app’s werken nu dus ook met de nieuwe tabellen.

 

Op de Torenbaan kan je 3 ‘banen’ spelen: 18 holes, 1e negen en 2e negen. Die hebben ieder een eigen course rating. Het aantal slagen over 18 holes is niet altijd de optelling van de 1e en 2e negen. Dit heeft te maken met de afronding naar hele getallen voor je playing handicap.

 

Dat onze banen nu zwaarder zijn gekwalificeerd komt vooral door twee variabelen. Sinds de vorige meting weegt de factor ‘wind’ zwaarder in de berekeningen. Onze baan is hier nogal gevoelig voor… Daarnaast heeft de NGF geconstateerd dat de greens aanzienlijk beter en sneller zijn geworden. Complimenten voor de baancommissie en de greenkeepers!

 

R&H Commissie, 4 oktober 2019