Nieuwe bomen en struiken hole 6 en 8

Geplaatst op:

In samenspraak met onze baanarchitect Alan Rijks is het gebied tussen hole 6 en 8 de afgelopen week opnieuw ingericht. In de loop der jaren waren de bomen die hier stonden bijna allemaal gekapt omdat ze ziek en/of zwak waren. De achtergebleven stronken zijn allemaal weg gefreesd, er zijn 7 nieuwe bomen geplant en 2 nieuwe plantvakken aangelegd. Bij de keuze van de nieuwe bomen en beplanting is het uitgangspunt geweest dat zij moesten passen bij het in-land links karakter van de baan. Voor de bomen is gekozen voor Oostenrijkse dennen, waarvan er ook al een aantal aan de rechterkant van de fairway van hole 6 staan. Voor de plantvakken is gekozen voor rode kornoelje en liguster. Beiden soorten staan ook al op diverse andere plaatsen in onze baan.

 

 

Daarnaast is de greenkeeping, ondersteund door een aantal vrijwilligers, de afgelopen weken druk bezig geweest met het “opschonen” van de baan voor de winter. Zo is er een begin gemaakt met de jaarlijkse snoeiwerkzaamheden, is er veel riet in de sloten verwijderd, is de rough op diverse plekken gemaaid en zijn de bruggetjes weer voorzien van een nieuw antislip tapijt. Binnenkort zullen, waar nodig, ook de paden nog van een extra laag schelpen worden voorzien.

Kortom er wordt hard gewerkt om onze prachtige baan zo goed mogelijk te onderhouden. Iedereen kan hier tijdens het lopen van een rondje golf natuurlijk ook een bijdrage aan leveren door zoveel mogelijk op de paden te blijven met je trolley en natuurlijk altijd je pitch marks te repareren!