Aangepaste regels

Geplaatst op:

De greenkeepers hebben de laatste weken hard gewerkt om een qualifying baan te realiseren en de baan zo te prepareren, dat we ook daadwerkelijk een q-ronde kunnen spelen.

Er zijn op het gebied van de golfregels wel een paar aanpassingen:

In de bunkers liggen geen harken meer, als je bal in een voetstap terecht komt heb je gewoon pech gehad. Speel de bal zoals die ligt, een golfer heeft nu eenmaal geen recht op een goede ligging!

Je mag de bal NIET PLAATSEN op een andere plek, dit is een ernstige overtreding tijdens een q-ronde of een wedstrijd, waardoor je 2 strafslagen oploopt of de hole verliest.

Als je toch niet je slagen gaat tellen, mag je natuurlijk doen wat je wilt. Nadat je de bal gespeeld hebt graag de bunker ‘aanharken’ met je voet of een club.

De vlag moet in de hole blijven staan. In de hole zit een opzetstuk, maar de verhoging is dusdanig dat de hele bal toch nog onder het oppervlak van de green terecht komt. De bal kan hierdoor makkelijker uit de hole gehaald worden zonder de vlaggenstok aan te raken. Alleen uitholen als je nog kan scoren, anders je bal oppakken.

Voer de scores van je ronde in via je pc, op de E-golf4U app of Golf.nl app, maar vermeld wel je marker. Kies de juiste lus en de juiste tee en als er iets fout gaat neem dan direct contact op met de R&H Commissie, dat scheelt ons een hoop tijd en uitzoekwerk.

Help elkaar met de regels en houd afstand, maar geniet vooral van het golfen op onze mooie baan!

De R&H Commissie, mei 2020

Handicap@golfclubliemeer.nl

Regels@golfclubliemeer.nl