Enthousiaste deelnemers bij eerste workshop PETANQUE

Geplaatst op:

Als eerste extra activiteit in het kader van de country activiteiten op Liemeer vond op 15 juli de workshop Petanque plaats, onder de bezielende leiding van Petanquecrack Jan van Leijden.

De deelnemers werden geïnspireerd door het boeiende relaas van de Petanquecarrière van Jan, terwijl hij alle ins en outs van dit tactische en technische spel met ons deelde. Jeu de boules, legde hij uit, is een verzamelnaam van alle balsporten. Petanque staat voor stilstaan op beide benen.

Na wat verdere oefeningen met uitleg, nam de behendigheid van de deelnemers al snel toe. Na een welverdiend drankje, werd er een wedstrijd gespeeld. Hierin bleken de tactische en technische vaardigheden de deelnemers toenemend te boeien. Er was groot enthousiasme en iedereen vond dit naar meer smaken.

De volgende workshop Petanque vindt plaats op 12 augustus van 14:00 uur tot 16:30 uur op Liemeer.

Inschrijven kan via de wedstrijdkalender. Partners, familieleden en vrienden zijn van harte welkom, ook als ze geen lid van Liemeer zijn. 

 

Family, Friends & Fun.