Baaninformatie

De bekende golfbaanarchitect Alan Rijks heeft onze beide banen ontworpen. Het golfcomplex is gelegen in een echte Hollandse polder, de 18 holes Torenbaan ligt in het lage deel van de polder, de Bovenlandenbaan en de oefenfaciliteiten liggen in het hoge deel van de polder. Centraal in het golfcomplex staat ons markante clubhuis. Vanaf het terras op de eerste verdieping kijkt u uit over de gehele baan!

De 18 holes Torenbaan is uitdagend en is zowel voor hoge als lage handicappers leuk om te spelen. Iedere hole biedt een andere uitdaging: geen pinpositie is hetzelfde, greens gedragen zich wisselend, de wind komt telkens weer uit een andere hoek. Bunkers en waterpartijen wisselen elkaar af, niet alleen om het spel uitdagend te maken en de golfer scherp te houden, maar ook om de baan in conditie te houden. De waterpartijen hebben nl. een dubbele functie, ze zijn aangelegd om het spel interessant te maken en zorgen voor een goede ontwatering van de fairways. Voor uw eerste rondje op de baan is het zeker een aanrader om het baanboekje te raadplegen!

De Bovenlandenbaan is een spannende 9 holes baan met 5 par 3 holes en 4 par 4 holes waarvan de langste hole 334 meter is. Een greenfee voor de Bovenlandenbaan is altijd een dagkaart. Veel mensen vinden het heerlijk om een ronde te spelen, even te pauzeren (eventueel met een heerlijke lunch op ons zonnige terras) en daarna een tweede ronde te lopen. Op de Bovenlandenbaan is dit, zonder reservering, mogelijk! Voor meer geoefende spelers biedt de Bovenlandenbaan een uitstekende mogelijkheid het korte spel eens extra te oefenen. Wij dagen spelers met een NGF-handicap uit om ook op de Bovenlandenbaan eens een qualifying kaart te lopen!

Door het open karakter van beide banen speelt wind altijd een rol; het “inland links”  karakter van de baan wordt vaak geroemd

Voor de Torenbaan is minimaal GVB of gelijkwaardig verplicht. Voor de Bovenlandenbaan volstaat een baanpermissie, afgegeven door een bij de NGF aangesloten golfprofessional of een door de NVG erkend golfpaspoort.

 

Playing Handicap Tabel en Scorekaarten

Een goede ronde begint met een goede voorbereiding. U kunt hier uw playing handicap opzoeken en de stroke index per hole alvast bekijken aan de hand van de scorekaarten.

Local Rules

Plaatselijke Regels

  • Aangepaalde bomen zijn vaste obstakels en mogen worden ontweken volgens Regel 24-2
  • Buiten de Baan (OOB) wordt aangegeven met wit gemarkeerde palen.
    Intern OOB Championship baan: tijdens het spelen van holes 6, 11,15 zijn de holes 8,10, 13 OOB. De OOB wordt hier aangegeven met zwart-wit of rood-wit gemarkeerde palen. Deze palen zijn spelend op holes 8, 10, 13 vaste obstakels.
  • Grond in Bewerking (GUR) wordt aangegeven door: blauwe palen, of blauwe c.q. witte lijnen in combinatie met een blauwe paal of een bordje ‘grond in bewerking’. Verplicht ontwijken volgens Regel 25-1b
  • Droppingzones hole 11,15, 16 : indien een bal achter of naast de green (vanaf het begin van de greenside bunker) de grens van de laterale waterhindernis passeerde en daarin ligt, of het praktisch zeker is dat een bal die niet is gevonden daarin ligt, mag de speler handelen volgens Regel 26-1, of als extra mogelijkheid, met 1 strafslag een bal droppen in de droppingzone.
  • De houten beschoeiingen van vijvers liggen in een waterhindernis.
  • ‘Wasteland’ gebieden op de holes 1 en 16 zijn ‘door de baan’. Deze gebieden zijn op de scorekaart aangegeven met een oranje kleur.
  • Afstandmeters: Een speler mag afstanden bepalen met een apparaat dat uitsluitend afstanden kan meten. Smartphones zijn niet toegestaan als afstandsmeter (zie mededelingenbord). Straf voor het gebruiken van een afstandsmeter die niet is toegestaan: Diskwalificatie op grond van Regel 14-3.
  • Overtreding van een (Tijdelijke) Plaatselijke Regel: verlies van de hole bij matchplay, of 2 strafslagen bij strokeplay.

Tijdelijke Plaatselijke Regels zijn vermeld op het mededelingenbord van de R&H Commissie naast de E-Golf4U-zuil in de gang.

Afstandsmarkeringen zijn in meters in vogelvlucht tot midden green. Houten paal naast de fairway: 150m. Stippen midden fairway: wit 200m, geel 150m, blauw 100m, rood 50m. Afstandsmarkeringen op sproeikoppen.

Regel en Handicap Commissie, september 2014

PSW-2013augustus22-0057 bewerkt