Baaninformatie

De bekende golfbaanarchitect Alan Rijks heeft onze beide banen ontworpen. Het golfcomplex is gelegen in een echte Hollandse polder, de 18 holes Torenbaan ligt in het lage deel van de polder, de Bovenlandenbaan en de oefenfaciliteiten liggen in het hoge deel van de polder. Centraal in het golfcomplex staat ons markante clubhuis. Vanaf het terras op de eerste verdieping kijkt u uit over de gehele baan!

De 18 holes par 72 Torenbaan is uitdagend en is zowel voor hoge als lage handicappers leuk om te spelen. Iedere hole biedt een andere uitdaging: geen pinpositie is hetzelfde, greens gedragen zich wisselend, de wind komt telkens weer uit een andere hoek. Bunkers en waterpartijen wisselen elkaar af, niet alleen om het spel uitdagend te maken en de golfer scherp te houden, maar ook om de baan in conditie te houden. De waterpartijen hebben nl. een dubbele functie, ze zijn aangelegd om het spel interessant te maken en zorgen voor een goede ontwatering van de fairways. Voor uw eerste rondje op de baan is het zeker een aanrader om het baanboekje te raadplegen!

De Bovenlandenbaan is een spannende 9 holes baan met 5 par 3 holes en 4 par 4 holes waarvan de langste hole 334 meter is. Een greenfee voor de Bovenlandenbaan is altijd een dagkaart. Veel mensen vinden het heerlijk om een ronde te spelen, even te pauzeren (eventueel met een heerlijke lunch op ons zonnige terras) en daarna een tweede ronde te lopen. Op de Bovenlandenbaan is dit, zonder reservering, mogelijk! Voor meer geoefende spelers biedt de Bovenlandenbaan een uitstekende mogelijkheid het korte spel eens extra te oefenen. Wij dagen spelers met een NGF-handicap uit om ook op de Bovenlandenbaan eens een qualifying kaart te lopen!

Door het open karakter van beide banen speelt wind altijd een rol; het “inland links”  karakter van de baan wordt vaak geroemd

Voor de Torenbaan is minimaal handicap 54 verplicht. Voor de Bovenlandenbaan volstaat een baanpermissie, afgegeven door een bij de NGF aangesloten golfprofessional.golfpaspoort.

 

Local Rules

De Plaatselijke Regels staan vermeld op de scorekaarten 

Tijdelijke Plaatselijke Regels zijn vermeld op het mededelingenbord van de R&H Commissie boven de E-Golf4U-zuil in de gang.

Afstandsmarkeringen zijn in meters in vogelvlucht tot midden green. Houten paal naast de fairway: 150 m.

Stippen midden fairway: wit 200 m, geel 150 m, blauw 100 m, rood 50 m. Afstandsmarkeringen op sproeikoppen.

 

 

PSW-2013augustus22-0057 bewerkt