De lesmogelijkheden

 

Starterspakket: leren golfen

Via het starterspakket doorloopt u stap 1 uit het 9 stappenplan: Baanpermissie.  Het doel is, zoals stap 1 het zegt, het halen van uw Baanpermissie. Deze haalt u op de Bovenlandenbaan. Door afspraken met de NGF mag u na het behalen van uw baanpermissie ook spelen op andere banen waar baanpermissie is toegestaan.

Het pakket omvat 10 uur golfles in groepjes van minimaal 4 en maximaal 6 personen. Van deze 10 uur besteedt u 7 uur aan het leren van de basisslagen en 3 uur aan baanlessen. Zo kunt u getraind de baan in! Daarnaast mag u tijdens de lessen gebruik maken van drivingrangeballen, de oefenfaciliteiten, materiaal en de baan. De golfpro overhandigt u het boek STAP 1 van de NGF, zodat u alle informatie voor de lessen bij de hand hebt én zodat u de basis etiquette en regels van het golfspel kan leren. Kosten voor dit pakket zijn €175,- per persoon.

Daarbovenop neemt u kosteloos deel aan de demo ‘Regels in de Praktijk’, georganiseerd door de Regel- en Handicapcommissie van onze club. Zij maken u wegwijs in de golfregels aan de hand van spelsituaties in de baan. Deze demo vindt plaats op het trainingscentrum bij de Driving Range.

 

Clubhandicap-pakket: naar stap 2, de eerste verfijning van het golfspel

U heeft uw baanpermissie en nu? Nu tijd voor het ‘echte’ werk! U gaat uw golfspel verfijnen. Via het Clubhandicap-pakket bereid u zich voor op het spelen van handicap 54 én het behalen van het daarbij horende regelexamen. Stap 2 staat gelijk aan het behalen van het vroegere Golfvaardigheidsbewijs (GVB).

Het pakket omvat 10 uur golfles in groepjes van minimaal 4 en maximaal 6 personen. Van deze 10 uur besteedt u 7 uur aan het verbeteren van de basistechnieken en 3 uur aan baanlessen. Het tellen van uw slagen en het berekenen van uw score wordt hierdoor een stuk leuker! Daarnaast mag u tijdens de lessen gebruik maken van drivingrangeballen, de oefenfaciliteiten, materiaal en de baan. De golfpro overhandigt u het boek STAP 2 van de NGF, zodat u alle informatie voor de lessen bij de hand hebt én zodat u de basisregels van het golfspel goed onder de knie krijgt. Kosten voor dit pakket zijn €175,- per persoon.

Het examenboek is apart verkrijgbaar in de shop en zit niet bij de cursuskosten inbegrepen. Het regelexamen wordt maandelijks afgenomen door de Regel- en Handicapcommissie en kost €30,-. Ter ondersteuning van het regelexamen geeft de Regel- en Handicapcommissie een paar keer per jaar een tweedaagse theoriecursus Regellessen. Bijwonen van deze cursus is kosteloos.

Ook de STAP 2-golfers zijn van harte welkom tijdens de demo ‘Regels in de Praktijk’, georganiseerd door de Regel- en Handicapcommissie van onze club. Zij maken u wegwijs in de golfregels aan de hand van spelsituaties in de baan.

 

Clubhandicap-pakket extra: naar stap 2, de eerste verfijning van het golfspel én vrij spelen

Via het clubhandicappakket extra doorloop je stap 2 uit het 9 stappenplan: je behaalt je clubhandicap én je mag vrij spelen. Naast de samenstelling van het lespakket zoals in het Clubhandicappakket is weergegeven, ontvang je een kwartaalkaart voor de Bovenlandenbaan. Zo kan je het geleerde direct in de praktijk brengen door gedurende drie maanden onbeperkt te spelen op de Bovenlandenbaan. Bovendien registreren wij je ook het eerste jaar bij de NGF (NGF-registratielid t.w.v. €40,-).

Voor het clubhandicappakket extra betaal je slechts €295,-.

 

Het handicappakket: naar stap 3, werken aan uw (EGA) handicap!

Clubhandicap binnen en al een paar maanden of zelfs langer aan het oefenen? U heeft het virus te pakken en u wil graag die laatste stap zetten om een (EGA) handicap te halen? Dan bent u klaar voor STAP 3: onder begeleiding werken aan het behalen van handicap 36 of zelfs lager.

Het handicappakket omvat 10 uur golfles in groepjes van minimaal 4 en maximaal 6 personen. Van deze 10 uur besteedt u 7 uur aan het verbeteren van de basistechnieken en 3 uur aan baanlessen. U leert om te gaan met een foute slag en die te herstellen! Daarnaast mag u tijdens de lessen gebruik maken van drivingrangeballen, de oefenfaciliteiten en de baan. Kosten voor dit pakket zijn €200,- per persoon.

Handig bij het behalen van een EGA handicap is het goed kennen van de regels. Profiteer dan ook van de gelegenheid om de demo ‘Regels in de Praktijk’ bij te wonen, georganiseerd door de Regel- en Handicapcommissie van onze club. Zij maken u wegwijs in de golfregels aan de hand van spelsituaties in de baan.

 

Het handicappakket extra: naar stap 3, werken aan uw (EGA) handicap én vrij spelen

Via het handicappakket extra doorloop je stap 3 uit het 9 stappenplan: je behaalt handicap 36 of lager én je mag vrij spelen. Naast de samenstelling van het lespakket zoals in het handicappakket is weergegeven, ontvang je een kwartaalkaart voor de Bovenlandenbaan. Zo kan je het geleerde direct in de praktijk brengen door gedurende drie maanden onbeperkt te spelen op de Bovenlandenbaan. Bovendien registreren wij je ook het eerste jaar bij de NGF (NGF-registratielid t.w.v. €40,-).

Voor het handicappakket extra betaal je slechts €320,-.

 

Spoedcursus: naar uw baanpermissie in 2 dagen

De beste manier om te leren golfen is oefenen, veel oefenen en de lessen spreiden. Toch kan het zijn dat u via een spoedcursus uw baanpermissie wil halen. Ook dan helpen wij u graag. In één weekend leert u de basis van het golfspel en behaalt u uw baanpermissie. De spoedcursus kan op individuele basis of in groepsverband gevolgd worden.

Voor de spoedcursus in groepsverband (4-6 personen) betaalt u €175,-* per persoon. Voor de spoedcursus op individuele basis gelden andere tarieven, afhankelijk van uw achtergrond en ervaring.

* exclusief lunch

 

Spoedcursus extra: naar uw baanpermissie in 2 dagen én vrij spelen

Wilt u via een spoedcursus uw baanpermissie halen en daarna ook flink oefenen? Dat kan met het spoedcursus extra pakket. In één weekend leert u de basis van het golfspel en behaalt u uw baanpermissie. Na afloop hiervan ontvangt u van de golfpro uw kwartaalkaart van de Bovenlandenbaan, zodat u direct de baan in kan en het geleerde in de praktijk kan brengen. De spoedcursus extra kan op individuele basis of in groepsverband gevolgd worden.

Voor de spoedcursus extra in groepsverband (4-6 personen) betaalt u €295,-* per persoon. Voor de spoedcursus op individuele basis gelden andere tarieven, afhankelijk van uw achtergrond en ervaring.

* exclusief lunch

 

Jeugdlessen

Golf- & Countryclub Liemeer beschikt op de Bovenlandenbaan over speciale afslagplaatsen voor de jeugd én bijhorende jeugdscorekaarten. De Bovenlandenbaan is daardoor volledig voorbereid op aanstormend, jeugdig talent. Onze jeugdcommissie heeft diverse pakketten samengesteld, zodat jeugdspelers zich volledig in hun eigen tempo kunnen ontpoppen tot misschien wel de nieuwe Joost Luiten of Christel Boeljon.

Meer informatie vindt u bij de lidmaatschapsoverzichten, onder jeugdlidmaatschap.

 

Golfen met een aangeboren of niet-aangeboren beperking

Sporten is voor veel mensen met een aangeboren of niet-aangeboren beperking (denk hierbij ook bijvoorbeeld aan CVA of een burn-out) vaak een brug te ver. Toch is het net voor deze groep belangrijk dat zij lichamelijk actief blijven, enerzijds om niet in een sociaal isolement terecht te komen en anderzijds om het lichaam soepel te houden én het revalideren te bespoedigen.

Vanuit dat idee wendt golfprofessional Cora van Rongen haar ervaring als verpleegkundige aan en laat zij zien dat golfen plezier brengt en revaliderend werkt. En dat voor alle betrokkenen! Begeleiders en familie krijgen daarom ook de gelegenheid om samen de lessen te volgen. Want wat is er nu gezelliger dan samen de baan in te gaan?

Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden bij Cora van Rongen via het telefoonnummer 06 38111133. Na een intake stippelt zij een op maat gemaakt plan voor u uit, afgestemd op uw mogelijkheden en beperkingen.